Barsana Maramures Valea Izei - Travel to Romania tourist attractions recommended by Valentindam

Cerca
Go to content

Main menu:

Barsana Maramures Valea Izei

Asezat pe maul drept al raului Iza la circa 20 km de Sighetul Marmatiei, localitatea Barsana este atestata documentar inca de la 1326 de catre regele Carol Robert I de Anjou.
Ansamblul manastirii este construit din lemn de catre mesteri populari din Barsana sub indrumarea arhitectului Cordos Dorel. In fiecare an in data de 30 iunie are loc sarbatoarea manastirii si cinstirea celor 12 apostoli carora este inchinat Hramul manastirii.

Manastirea dispune de locuri de cazare proprii, dar si in vecinatatea locului sunt forte usor de gasit pensiuni la preturi foarte acceptabile, placute si ospitaliere, cum este de exemplu Pensiunea Teleptean pe care am vizitato personal.
(Valentindam)
In detaliu despre aceasta minunata zona gasiti si aici:
http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-barsana-67952.html
Pareri ale turistilor care au vizitat aceste locuri:
http://vilabarsana.ro/comentarii/?page_id=11

Bisericile de lemn sunt interesante din punct de vedere arhitectural. Aici se întâlnesc soluţii comune bisericilor de lemn de pe arii largi ale continentului, caracteristice unor zone şi particulare. Tot aici se pot identifica raporturile cu arhitectura tradiţională, specifică zonei maramureşene. Bisericile de lemn din Ţara Maramureşului formează un patrimoniu preţios atât pe plan naţional cât şi mondial. Valoarea lor în ansamblu este inestimabilă pentru cultura românească, constituind o parte integrantă din identitatea naţională. În ele se conservă o adevărată colecţie de rezolvări tehnice cu rădăcini din epoci preistorice şi îmbunătăţiri de-a lungul timpului, constituind adevărate izvoare de cercetare, dar si locuri de vilegiatura pentru crestini si turisti in general din intreaga lume.

Manastirea Barsana Valea Izei Maramures Romania
poarta sculptata in lemn din maramures
vedere generala parcare manastire Barsana
inscriptie de la manastirea Barsana MM
poarta de lemn manastirea Barsan
Cladire tipica traditionala cu acoperis din sndrila lemn la Barsana

O parte din Colectia de imagini Manastirea Barsana 2013 By Valentindam.
Daca ti-a placut, Condivide pagina cu prieteni tai, clik in antetul pagini pe butonul corspunzator.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu